Wie zijn wij?

foto josien Ik ben Josien de Boer, eigenaresse van Pootig vertrouwen.

Mijn coachingsbedrijf is opgericht vanuit het geloof dat de samenwerking tussen hond en mens rustgevend is en concentratie verhogend werkt. Het aaien van een hond zorgt voor een toename van de gelukshormonen, te weten oxcytocine,endorfine en dopamine. Uit onderzoek is gebleken dat toename van deze hormonen het concentratievermogen bevorderd. Kinderen met ADHD worden rustiger, minder impulsief en hun concentratiespanne neemt toe. Als onderwijsassistent, waarbij ik ingezet werd om kinderen met leer- en gedragsproblemen te begeleiden heb ik veel ervaring opgedaan met deze doelgroep. Ook merkte ik dat het onderwijs mij niet bood waar ik naar zocht. Te veel tijdsdruk en te veel groepsgericht. Altijd al heb ik het sterke vertrouwen gehad dat elk kind met de juiste begeleiding het maximale uit zichzelf kan halen. Ik wilde elk kind individueel op een hoger plan krijgen, maar daarvoor was in de grote groep simpelweg geen tijd. Individueel kan ik inspelen op de behoeften en wensen van uw kind, iets wat in de klas op school niet of maar beperkt te behalen is. Zodoende is niet één coachingstraject hetzelfde. U als ouder bent de ervaringsdeskundige van uw kind. Waaardoor u nauw betrokken zult zijn bij de coaching.

foto amor Ik ben Amor.

Mijn vrouwtje zegt als mensen vragen wat voor ras ik ben dat ik een Spaanse Schone ben, volgens mij ben ik gewoon een mengelmoes. Op het moment van oprichting zit ik nog in de pubertijd. Ik heb als pup in spanje gewoond, waar ik samen met mijn broertjes en zusjes gevonden ben. In de opvang moest ik eerst een poos bijkomen en herstellen, want ik was erg ziek. Gelukkig vond het vrouwtje mij geweldig en mag ik nu lekker bij haar wonen. Ik zit dus nog in de pubertijd, ben soms lekker eigenwijs, maar dat hoort bij de puberteit zegt het vrouwtje. Ik ben dol op knuffelen en voor koekjes wil ik alles doen. Als je mij rustig en vriendelijk benaderd kom ik ook heel graag een knuffel bij jou halen. Spelen vind ik gezellig, een bal halen doe ik ook, maar terugbrengen nog niet. Graven is een passie en dat doe ik dan ook elke dag. Omdat een andere hobby van mij jagen is mag ik niet altijd los, maar bij mijn kuil ben ik vrij en mag ik lekker los gaan.

foto nalou Ik ben Nalou.

Ik woon niet in het zelfde huis als Josien, maar ik ben Amor's allerbeste vriend en ik zie Josien en Amor heel vaak. Ik woon bij de ouders van Josien en ik zou het super leuk vinden om haar in het bedrijf te mogen helpen. Ik ben bijna drie en dus volwassen, al voel ik me helemaal niet zo. Dat zal wel zijn omdat ik boxer ben, want ik hoor mijn vrouwtje wel eens zeggen dat boxers altijd jong blijven. Ik ben een grote vriendelijke reus, dol op spelen, speuren en wandelen in het bos. Ook een koekje valt niet te versmaden, daarvoor wil ik best wat doen. Ik ben heel sterk en ik kan je zeker het gevoel geven dat je veilig bij me bent.